BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенци искат улица „Лисец“ да стане отново двупосочна

Десетки русенци от квартал „Родина“ искат улица „Лисец“ отново да стане двупосочна.

Те не са съгласни с поставения забранителен знак, тъй като за да стигнат до отбивката за паркинга между блоковете, трябва да заобикалят, предаде Кис 13.

Тъй като движението в района не ги устройва, 80 човека от два блока се подписали в жалба до Община Русе, в която се иска да се възстанови двупосочното движение по улица „Лисец„, за да могат шофьорите идвайки от пазара, след кръговото движение на улица „Чипровци„, веднага да завият наляво или пък надясно ако се движат в другата посока.  

Хората настояват и да се възстанови старата пешеходна пътека, за да се принудят шофьорите да намаляват скоростта като излизат от кръговото кръстовище в посока „Олимп“.

От Общината са изпратили отговор, че решението улица „Лисец“ да стане еднопосочна е от съображения за безопасност и за да няма струпване на автомобили в района на кръговото кръстовище. Хората от блок „Лисец“ обаче са категорични, че ще продължават да настояват за премахване на забраната и пред новата Общинска администрация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!