BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенски медици спасиха жена с рак на хранопровода

64-годишна пациентка от разградско село е върната към нормален живот благодарение на животоспасяваща операция, извършена в Онкологичния диспансер в Русе.

Това съобщи управителят на диспансера д-р Камен Кожухаров, предава TVN.

Жената имала карцином в гърлото, поради което не можела да се храни и да приема течности по нормален път, тъй като с разрастване на тумора настъпило запушване на хранопровода.

Екип на диспансера, воден от д-р Руслан Кулински се нагърбил с тежката задача да постави стент, който да възстанови хранопровода на жената, за да може тя да се храни и нормално да приема течности. След продължила близо час оперативна интервенция стентът бил поставен и жената вече се връща към нормален начин на живот.

Стойността на операцията заедно със стента се оценява на 2000 лева, като НЗОК не поема разходите, а това е станало от фирмата – доставчик.

Операцията няма да остане прецедент, ще влезе „в листата“ на Комплексния онкологичен център, обеща д-р Кулински.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!