BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенец, шофирал с превишена скорост в Австрия, ще плати глобата си у нас

Окръжен съд – Русе призна финансовата санкция

Състав на Окръжен съдРусе призна финансова санкция, наложена в Австрия на 48-годишния Б. И. в размер на 85 евро за шофиране с превишена скорост.

Делото е образувано по искане на австрийски несъдебен орган. Решението на властите там е постановено на 21.08.2018 г. и е влязло в сила на 08.09.2018 г.

На 19.06.2018 г. Б. И. е бил засечен на път 112.54 в посока Лангек да шофира с 23 км/ч над максималната допустима скорост. При разрешена скорост от 70 км/ч, българският гражданин управлявал автомобил с русенска регистрация с 93 км/ч.

Окръжен съдРусе, като разгледа делото, констатира, че не са налице основания за отказ от признаване на чуждия акт. Решението на съда ще бъде изпратено за изпълнение незабавно на органите на ТД НАП, като русенецът следва да плати глобата трансформирана в лева – 166,25 лв.

Постановеното решение подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!