BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родителите харчат между 80 и 100 лева за здравни грижи на деца до 6 години

Родителите харчат между 80 и 100 лева за здравни грижи на деца до шестгодишна възраст.

Това показват предварителните данни от социологически сондаж, който все още не е завършен напълно, коментира в Русе проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична асоциация.

Той обясни, че социологическото проучване е поръчано от асоциацията. Изследването е извършено чрез шест фокусни групи в три града в страната – София, Кюстендил и Видин. В тях са участвали около 50 души.

Проф. Пилософ обясни, че половината от разхода е за лекарства. Друга част е за козметични продукти като памперси, например.

По думите му това доказва, че родителите харчат непрекъснато пари за своите малки деца. Според него е нужно да се увеличат държавните средства за детско здравеопазване.

Предстои резултатите от проучването да бъдат окончателно завършени, след което ще бъдат и публикувани.

Проф. Пилософ участва в крайдунавския град в петнайстото издание на двудневната Русенска педиатрична конференция „Горещи точки в педиатрията“, в която ще се включат около 300 педиатри от страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!