BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ – Русе: Неприятните миризми се дължат на „земеделски и битови практики“

Завишени нива на атмосферните замърсители като азотни оксиди и фини прахови частици са регистрирани от пункт АИС „Възраждане“ в ранните часове в Русе.

Това заявиха от Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе.

„Не са превишени средночасовите и средноденонощните им норми. В периода от 6  до 8 часа сутринта е установено повишаване нивата на фини прахови частици 2.5 микрона, но за този замърсител има определена само средногодишна норма от 25 микрограма на кубичен метър.

Оплакванията за неприятни миризми в последните седмици се дължат на традиционни земеделски и битови практики в сезона. Съчетано с настъпващата есен  и мъглите по поречието на големите водните обекти се създава предпоставка за недобро разсейване и задържане на атмосферните замърсители над приземните слоеве, какъвто беше случаят от тази сутрин.“, съобщиха още от инспекция по околната среда и водите.

Според съобщението на РИОСВРусе дишаме чист планински въздух и традиционно не е отчетено никакво замърсяване над допустимите норми. Миризмите сега били в резултат на „земеделски и битови практики в сезона“.

На кандидат кметицата на Русе Диана Иванова също и миришело тази сутрин, но нямало проблем, това било само защото искала да повдигне темата за празни предизборни приказки.

От Dunavmost искаме да поясним на „еколозите на партийна хранилка“, че миризмата на амоняк, бакелит и петролни продукти не може да бъде сбъркана с „земеделски и битови практики в сезона“.

Все повече ни мирише на „Корупция“, а на вас? 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!