BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ: Производител на кори за яйца е източник на оцветени води в река Русенски Лом

Съвместна проверка на РИОСВРусе и „ВиК“ ООД установи източник на оцветени води, заустени в колектор „3-ти март“.

Извънредният контрол е по повод получен сигнал на 18 септември за изтичане на оцветени бяло-сиви води в колектора, който се влива в река Русенски Лом.

При проверката са отворени и проверени ревизионните шахти (точките на заустване) на дружества в Западна промишлена зона, които са потенциален източник на оцветени отпадни води, но не са установени нарушения.

При ревизионната шахта на улица „Кап. Райчо Николов“ е констатирано изтичане на цветни води.

Допълнителна проверка на площадката на  „Славянско изуство“ е установила нарушителя – „Брани-90“ ООД, който произвежда кори за яйца. От ВиК дружеството са взети и анализирани водни проби. Резултатите от изпитванията  не показват отклонения по показател активна реакция (Ph) и химична потребност от кислород. Дружеството няма сключен договор с оператора на канализационната система.

Предстои да се извърши допълнителна съвместна проверка на фирмата-нарушител, както и да се направи инвентаризация на останалите обекти, които извършват дейност на площадката.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!