BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рецидивист обра църквата „Св.Николай“ в Русе

Рецидивист в кражби на храмове е обрал църквата „Св.Николай“ в Русе.

Престъплението е извършено вчера около 14.30 часа, когато 71-годишният клисар неочаквало видял мъж в стаичката, където се продават свещи и църковни стоки. Крадецът вече бил извадил от чекмеджето портмонето, в което се намирал дневният оборот. Клисарят се опитал да го спре, но бил изблъскан на земята, а извършителят избягал със сумата от 85 лв.

Незабавно на мястото са били изпратени полицаи, които да разследват случая, а църковният служител е откаран в болница с охлузвания по ръката и крака. Раните му са били обработени и той е бил освободен за домашно лечение. За щастие при падането не е пострадал тежко, няма и счупвания, информира Русе Медиа.

Клисарят е разказал на полицията, че познава крадеца, който често идвал в храма да моли за помощ и пари. Колегите му от църквата са изненадани от случилото се, защото също познават извършителя – 42-годишен мъж от ромски произход от с.Батин, но никога не се е проявявал като агресивен човек.

Крадецът е бил е задържан около два часа по-късно в заведение в централната част на Русе, където е седнал да харчи част от откраднатите пари. По неофициална информация той е посягал на парите и на други църковни храмове и е познат на органите на реда.

От своя страна председателят на храма отец Стефан благодари специално на полицията за светкавичната и адекватна реакция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!