BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтът на пътя Русе – Кубрат се бави, дейностите спрели за 40 дни

Множество сигнали, свързани със забавяне на ремонта по пътя Русе – Кубрат и особено за спиране на работа в района на село Червена вода, са получени в Община Русе, съобщи зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева.

Притеснени сме за навременното приключване на тези участъци, които са важни за нас – до кръстовището с главния път Русе-Варна и през цялото протежение на населеното място Червена вода. Искаме да отправим настойчива молба към Агенция „Пътна инфраструктура“, към Областно пътно управление и към самия изпълнител на обекта в най-кратки срокове този участък да бъде приключен, с оглед наближаващото начало на зимния период“, заяви Магдалина Илиева, цитирана от Русе Медиа.

Отделно има сигнали за неадекватни проектантски решения, като последният казус, за който са сигнализирали и от „Пътна полиция“, е свързан с отбивката към ул.“П.Д.Петков“ в Червена вода. Според общината там трябва да бъде направена промяна в проекта.

От Общината коментират, че срокът за изпълнение на строителството е изтекъл още на 17 юли, като е допустимо да се отпусне още месец забавяне във връзка с метеорологичните условия. Спирането на работа през летните месеци обаче е притеснително и затова местната управа апелират МРРБ да даде приоритет за изпълнение на обекта поне в участъка на Червена вода. Също така трябва да се започне и възстановяването на трасетата по обходните маршрути, използвани по време на ремонта.

От АПИ отговориха на запитване на Русе Медиа, че действително строителството на обекта е било спряно временно в периода от 14 юли 2021 г. до 23 август 2021 г. поради необходимостта от изпитване на новоизграден уличен водопровод в село Червена вода и удостоверяването с констативен Акт 15.

Водопроводът е инвестиция на ВиКРусе и не е част от проекта за ремонт на републиканския път, изпълняван от АПИ. През това време в участъка от републиканския път не са извършвани строително-монтажни работи.

На 30 август строителният надзор на обекта ще представи на възложителя АПИ доклад за дейностите, които са изпълнени до момента от изпълнителя, и това, което предстои до завършването му“, обясниха от агенцията.

Срокът за официалното пускане в експлоатация на пътя от „Джъмбо“ до Червена вода зависи от мобилизацията на изпълнителя на обекта, качественото изпълнение на възложените дейности и приемането им от Държавна приемателна комисия, казаха още от АПИ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!