BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радосвет Радев в Русе: Трудните дни за бизнеса предстоят

Обстановката е усложнена от това, че тези мерки се приемат от правителството, което реално е в оставка

Трудните дни за бизнеса предстоят. За съжаление се оказах много лош пророк, когато преди половин година допуснах, че синхронизирането на здравна, стопанска и политическа криза ще доведат до трите „К“ – трите критични точки, които често пъти разбиват кораба или самолета. Дано ме опровергае времето„, коментира в Русе председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, предаде БТА.

Според него, за да може да е ефективен бизнесът, е необходима предвидимост на средата.

По думите му нормално структуриран и добре работещ парламент с правителство, зад което има мнозинство, е най-добрата среда за развитието на българския бизнес.

Искаме предвидимост, подреденост. Нашето разбиране е, че държавата не изкарва парите на бизнеса. Бизнесът си ги изкарва сам – стига обаче тази държава да има интелигентността и мъдростта да създаде честни условия за правене на бизнес„, каза Радев.

Той обясни, че срокът на мерки за подкрепа на бизнеса изтича скоро. Например, мярката „60/40“ е до края на идния месец. Обстановката е усложнена от това, че тези мерки се приемат от правителството, което реално е в оставка.

Радев каза, че е имало срещи с представители на някои от парламентарно представените партии, които са заявили, че в създалата се обстановка пари няма, но от друга страна мерките в подкрепата на бизнеса трябва да продължат.

Тъжно е, че излезе и статистика, че България е на последно място от страните-членки на Европейския съюз по ефективност на мерките за защита на заетостта„, заяви още председателят на Българската стопанска камара.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!