BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пуснаха безплатен WiFi до Розариума

Вече функционира четвърта точка за безплатен WiFi достъп при обновения по проект с европейско финансиране Розариум.

С това обхватът на услугата в Парка на младежта стана значително по-голям, след като по-рано този месец заработи точката около Вазата. В рамките на инициативата WiFi4EU Община Русе осигурява безплатен безжичен достъп до интернет за русенци и гости на града още на площад „Свобода“ и площад „Батенберг“, като предстои да се открие нова точка и на крайбрежната ивица. 

Община Русе получи ваучер на стойност 15 000 евро в рамките на инициативата и споразумението за отпускане на безвъзмездни средства бе подписано както от общината, така и от Европейската комисия чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи (INEA) в началото на 2019 г.

Община Русе ще бъде отговорна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за всички граждани и посетители за период от поне 3 години след инсталирането на мрежата. Скоростта на изтегляне, която Община Русе е осигурила надхвърля в пъти минимално изискуемата от поне 30Mbps съгласно изискванията на ЕК, а мрежата има капацитет за обслужване на поне 50 потребителя едновременно без влошаване на качеството на услугата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!