BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата в Русе разследва пожара в „Дунарит“

Окръжна прокуратураРусе, с постановление от 30.09.2019 г., възложи разследването на делото за пожара в цех на завод „Дунарит“ от 27.09.2019 г., на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратураРусе, поради наличие на фактическа и правна сложност на деянието.

Досъдебното производство е образувано на 27.09.2019 г. за престъпление по чл. 331, ал. 3 от НК. До момента са разпитани свидетели и са изискани документи. Създадена е организация за извършване на оглед на местопроизшествие на мястото на инцидента на 30.09.2019 г.

Разследването е възложено на следовател, определен за работа по особено сериозни произшествия. В изпълнение на Указание на Главния прокурор на Република България от месец март 2017г. са създадени специализирани екипи от прокурори и следователи, които да провеждат разследване за такива престъпления.

Предстои назначаване на експертизи за причините за пожара и размера на причинените вреди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!