BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пробно гласуване с машина в Русе

Днес в Русе се проведе пробно гласуване с машина

Членове на Районната комисия показваха на десетките граждани как да използват устройствата, за да нямат притеснения в изборния ден.

Един от първите, които пробваха машината, при това няколко пъти, беше 90-годишният Георги Венков. Досега той е гласувал само с бюлетина, но смята, че ще се справи с устройството, предаде Кис 13.

Днес пробно гласуваха предимно възрастни хора, които искаха да се уверят, че няма да имат затруднения. Някои дори се възмутиха, че не могат да избират как да упражнят правото си на глас.

Председателят на Районната избирателна комисия Милена Хинкова обясни, че е осигурен необходимият брой бюлетини, но с тях ще се гласува само ако се появи проблем със софтуера.

„Междувременно вече е проведено обучение на членовете на секционни комисии във връзка с машинното гласуване, обясни още Милена Хинкова.

Тя поясни още, че заради проблем с блокирали машини заради дезинфекцията им на изборите през април, този път устройствата няма да се чистят с препарат.

Очаква се в големите секции в Русе да бъдат осигурени по две машини за гласуване в изборния ден.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!