BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Призив за протест за чист въздух в Русе

Екоактивистът Иван Белчев отправи призив към русенци да се включат в протест срещу системното замърсяването на въздуха в града.

Днес от РИОСВ – Русе направили проверки за източника на замърсяване, но обичайно такъв не открили на територията на Русе и затова излязоха с предположението, че „не се изключва възможността за замърсяване с трансграничен характер„. По този повод г-н Белчев излезе с пост във Фейсбук:

РИОСВРусе не изключва възможността за замърсяване с трансграничен характер, но на картата виждаме, че запалените стърнища са на 42 и близо 80 км от Русе.

При положение, че вятърът е бил изток, североизток, то едно отиване в източната промишлена и индустриална зона би дала отговор кой замърсява.

Смятам, че всеки русенец знае отговора, въпросът е докога ще търпим. Аз отдавна станах нетърпим.

Ще ви очакваме на 7 септември, вторник от 18:00 до 19:30 ч пред Часовника в центъра на Русе, за да покажем нашето желание за чист въздух.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!