BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превишение на фините прахови частици в Русе

Слънцето в петък отново ще грее в цветовете на есента над почти цялата страна. До обяд около водоемите, в низините и котловините ще е мъгливо. Температурите следобeд ще са между 22 и 27 градуса. 

В планините – приятно слънчево време на повечето места. В Родопите, Рила и Пирин около и след обяд ще има по-значителна облачност с вероятност от незначителни превалявания на изолирани места. Температурите в най-топлите часове – от 12 градуса по високите части до към 17 в ниското, информира NOVA.

Черноморието ще осъмне с мъгли, които ще се разсеят до обяд с тенденция за слънчев и тих следобед. Температурите там  ще бъдат между 19 и 22 градуса. Градусите ще са по-високи в южната част на крайбрежието.

Липсата на вятър и мъглите създават условия за задържане на замърсителите в атмосферата. Рано сутринта в петък градовете, в които бяха измерени стойности на фините прахови частици над нормите са Видин, София, Враца, Русе и Пловдив. Данните са от портала за чистотата на атмосферата в реално време „Air Quality Index“ на Европейската комисия.

Тихото време в следващите дни е предпоставка замърсяването да се запази в този диапазон.

Промяна в ситуацията на Балканите не се очаква в следващите дни. Регионът е под влиянието на зона с високо атмосферно налягане. Раздвижване на атмосферата се очаква чак в дните около и след изборите. До тогава – хладни предиобеди с температури около 10 градуса и слънчеви следобеди, в които термометрите ще гонят 25-26 градуса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!