BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пожарни стреснаха хората в центъра на Русе

Вой на пожарни стресна русенци в центъра на града днес около 10:30 часа

Два противопожарни автомобила и полицейски патрул бяха изпратени по сигнал за дим от третия етаж на блок, намиращ се на ул.“Константин Иречек“.

Обаждането до тел.112 е било направено от магазин срещу блока, тъй като продавачите се притеснили да няма пожар в кооперацията. На място се оказа, че димът е излизал от комин и причина за паника няма. Съсед пък сподели пред огнеборците, че е усетил миризма на бакелит. Проверката не показа наличие на инцидент и пожарните се върнаха обратно в службата си, предаде Русе Медиа.

За изминалото денонощие огнеборците са няколко сигнала – за горящи отпадъци в метален контейнер и горящи отпадъци в сградата на бивше училище на ул.“Йосиф Дайнелов“. Оказали са и помощ на възрастна жена, която е била намерена в тежко състояние в дома си в жк „Дружба“. Сигналът е подаден от роднини на жената, които са били извън града. На място съседи обяснили, че не са виждали от неделя, а в понеделник е имало момент, в който се е усещала странна миризма от жилището. Служителите на пожарната са проникнали в апартамента през отворен прозорец на терасата и са открили жената да лежи в тежко състояние. Екип на ЦСМП я е прегледал и я е откарал с линейка в болницата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!