BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пожарникари спасиха възрастен мъж от запален апартамент във „Възраждане“

Сигнал за пожар в бл.“Скопие“ в Русе вдигна на крак пожарна, полиция и Спешна помощ

Инцидентът е възникнал около 18 часа в апартамент на седмия етаж, в който живее сам 87-годишен мъж, предаде Русе Медиа

Според думите му пожарът е тръгнал от газов котлон в кухнята, появилият се пламък е обхванал аспиратора и оттам огънят се е разпространил. Подробности от разказа му заедно с реакциите на съседите може да видите във видеото.

Хората от съседните апартаменти сами са напуснали жилищата си. Наложи се екипите на пожарната да разгънат гасителни шлангови линии до седмия етаж. Трябвало е да изкъртят външна метална врата на апартамента, за да се стигнат до мястото на пламъците. Собственикът се е опитал сам да се справи с пожара, но не е успял. Решил е да напусне апартамента, но не е успял да отключи и да излезе.

Бързата реакция на огнеборците при потушаване на пожара го е спасила, но въпреки това той е получил обгаряния по лицето и ръката. Екип на „Спешна помощ“ го откара в болницата за преглед. Щетите в апартамента са само в мястото на възникване на пожара, като по-голямата част е спасена.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!