BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Стоилов: Три дрона следят от въздуха пожара в Дунарит

Няма данни за взрив при пожара във военния заводДунарит“ в Русе, ситуацията се следи непрекъснато.

Това каза кметът на Русе Пламен Стоилов в интервю за дневния информационен блок „Добър ден“ на Радио „Фокус“

„Малко след 11:00 часа е подаден сигнал за пожар в един от производствените участъци на един от цеховете. Незабавно е задействан протоколът за действие в подобни случаи. Евакуиран е целият персонал на завода, изолиран е производственият участък.

В административната сграда са ръководството на завода, както и ръководителите на силите на Единната спасителна система – Пожарна безопасност и защита на населението, ОДМВР – Русе, Бърза и неотложна медицинска помощ. На този етап няма данни за пострадали хора.

Принципът в подобни ситуации е да се изчака пожарът сам да затихне, след което се пристъпва към отстраняване на щетите и изясняване на причините за инцидента. На този етап няма данни за взрив“, обясни кметът на Русе.

Пламен Стоилов допълни, че обстановката се следи непрекъснато, като са осигурени и три дрона, за да се следи от въздуха дали пожарът няма да тръгне от производствения участък към горската територия, в която се намира заводът.

„На този етап няма такава информация, предприети са всички мерки около и вътре в завода, за да се контролира ситуацията. Кметовете на близките населени места, които са застрашени при евентуален взрив – село Николово и град Мартин, са предприели необходимите действия. Децата са изведени от детските градини и училищата на безопасно място. Населението е информирано за ситуацията, за да се предприемат необходимите действия“, каза още кметът. Пламен Стоилов обясни, че пътищата в посока Мартин – Николово и Русе – Николова са затворени с оглед да не се допуска движение на автомобили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!