BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пенсионери в Русенско чакат с часове на опашки, за да си получат пенсиите

Причината е, че все повече села в областта останаха без банкомати

Все повече села в Русенско са без банкомати.

Това е наболял проблем за местните от години. Налага се възрастните да чакат с часове на опашка за получаване на пенсията си или да пропътуват километри до града. Нередовният транспорт обаче, още повече затруднява живущите в малките населени места.

Петранка чака пред пощата, за да си вземе пенсията, защото в селото ѝ няма банкомат. Казва, че всеки месец ѝ се налага да чака много.

Вече втори ден чакам, вчера е било ужас, не са стигнали парите, един човек не е успял да вземе парите„, сподели пред Bulgaria On Air Петранка Гецова.

В село Семерджиево повече от 3 години няма банкомат. Кметът споделя, че нееднократно са писали писма до банките с апел да бъде възстановен.

От 3 години ходим по мъките. Наистина имаме огромна нужда от такъв банкомат. Имаме над 100 пенсионери, които са с банкоматни карти, за възрастните в много трудно придвижването до града„, коментира кметът на село Семерджиево Мюжгян Халилова.

Пътуването до града също се оказва предизвикателство.

Особено с тази пандемия няма и редовни автобуси. И няма как да отидат на обяд, трябва да чакат чак до вечерта, за да се приберат. Само и само, за да отидат да си изтеглят пенсиите„, допълни тя.

В съседните села също няма банкомати. Кметът на село Ястребово предлага един банкомат да обслужва няколко близки села.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!