BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отхвърлен Ромео е подпалил автомобил в Русе

26-годишната собственичка на БМВ-то е получавала заплахи и тормоз от негова страна, включително и насилствено нахлуване в апартамента й

Горящи автомобили на ул.“Плиска“ пред блок „Орфей“ в Русе вдигнаха тази нощ огнеборците на крак. Става дума за умишлен палеж, който е извършен малко преди 3.30 ч. По думи на очевидци огънят е тръгнал от БМВ, паркирано пред входа. Оттам пламъците са се прехвърлили към намиращия се в близост автомобил „Опел“, като и двете коли са унищожени в предната си част, информира Русе Медиа.

Пожар унищожи две коли в квартал „Възраждане“

Съседи от блока разказват, че лумналите пламъци са били толкова силни, че са им попречили да излязат от входа и да преместят автомобилите си. От високата температура на огъня е пострадал и трети автомобил – БМВ, но без сериозни щети. На място са били изпратени два екипа на пожарната.

Оказва се, че видеонаблюдението на съседен офис е заснело извършителя, който умишлено е запалил БМВ-то. Пред блока няма улично осветление, но пред фирмения офис е монтирана лампа, която светва при движение. Към момента извършителят е разпознат от 26-годишната собственичка на БМВ-то и е посочен на органите на реда. Младата жена споделя, че това е бившият й приятел, мъж на 30 години, криминално проявен и известен на полицията, тъй като се занимава с пласирането на наркотици. Именно това била причината тя да се раздели с него преди около година, но през изминалото време нееднократно е получавала заплахи и тормоз от негова страна, включително и насилствено нахлуване в апартамента й.

Полицията изяснява случая.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!