BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Сливо поле

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Сливо поле за мандат 2019 – 2023 година.

„Предстоят Ви четири години, в които ще трябва да докажете на жителите на община Сливо поле, че те са направили правилния избор! Призовавам Ви да работите заедно и в диалог, защото хората вярват и разчитат на Вас, че ще вземете най-правилните решения за просперитета на общината! Успех!“ каза Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Борислав Жечев, както и на неговия екип за професионализма и прозрачността при организирането и провеждането на местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

В местния парламент влизат общо 17 общински съветници, като 10 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от ПП Движение за права и свободи и 3-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

Припомняме, че единствено на територията на община Сливо поле всички кметове бяха избрани още на първи тур, като избирателната активност на 27-ми октомври е била 57.5%. За кмет на община Сливо поле беше преизбран Валентин Атанасов от ПП ГЕРБ. Всички останали кметства от общината също ще бъдат управляван от кметове от ПП ГЕРБ, с изключение на Борисово, където за кмет е избран Иван Михов от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Пенка Петкова.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше избран Илиян Иванов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!