BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха на година и 11 месеца затвор притежателка на наркооранжерия в с. Щръклево

Споразумението не подлежи на обжалване

Окръжен съдРусе одобри и споразумението, постигнато от държавното обвинение и обвиняемата С. М., с което й се определя наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 11 месеца за отглежданите от нея растения от рода на конопа в оранжерия в с. Щръклево.

След одобреното в сряда споразумение за другия обвиняем по делото (Б. Г.), и С. М. се призна пред съда за виновна по повдигнатите й две обвинения. Първото е за това, че на 29.09.2020г. в с.Щръклево,  в съучастие с Б. Г. без надлежно разрешително произвела  и държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с нетно тегло 25 грама на обща стойност 150лв. Второто – за това, че за периода от м.юни 2020г. до  29.09.2020г. в с. Щръклево в съучастие с Б. Г. засяла и отглеждала 38 растения от рода на конопа, а именно  – марихуана с нетно тегло 6,235кг. на стойност 37 410 лева, в нарушение на установените правила в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Наказанията, които неосъжданата С. М. прие да изтърпи и за двете деяния, са същите както и Б. Г. – лишаване от свобода за срок от 1 година и 11 месеца при първоначален общ режим. Приспаднато е времето, през което жената е била задържана под стража от 29.09.2020 г. На нея също не е наложено по-лекото наказание глоба. Отнети са в полза на държавата наркотиците, записващо DVR устройство, мобилен телефон, уред за сушене на плодове, уред за пакетиране, две пръскачки, 4 камери за наблюдение, маска за пръскачка и препарати за растително стимулиране.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!