BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Огромен пушек стресна русенци

Огромен пушек около 15 часа в района на Западна промишлена зона стресна русенци.

Горяло е нерегламентирано сметище, обособено в дере на територията на бившия комбинат „Дунавия“. На него е имало изхвърлени гуми, масла и дървени плоскости, информира Русе Медиа.

В момента теренът заедно със складови помещения е отдаден за ползване на множество фирми от различни браншове – сервизи за автомобили, хлебопроизводство, складове и др. Няма обаче точен регистър кой каква дейност извършва там.

На мястото на пожара са изпратени два екипа на Втора районна служба на пожарната, които близо час и половина се опитваха да потушат огъня заради спецификата на запалените материали. В близост се намира и тунел, който, по думите на работещи в района, води около 600 метра под земята и е свързан с няколко подземни нива. Именно от този тунел допълнително се е получило въздушно течение, което е разгаряло пламъците.

Най-вероятно причината за пожара е небрежно изхвърлен фас от цигара, а основната част от боклуците са от съседния сервиз за разкомплектоване на стари автомобили. Причините за инцидента се изясняват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!