BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Общински автотранспорт“ иска заем от общината да купи 12 тролея

„Общински автотранспорт“ иска заем от Община Русе да купи 12 рециклирани тролейбуса, а предложението е внесено от кмета Пенчо Милков за гласуване от общинските съветници на предстоящата сесия.

В бизнес плана за развитието на „Общински транспорт Русе“ за периода 2021-2022 г. е планирано закупуване на 20 броя употребявани тролейбуса. При извършване на тази инвестиция дружеството ще подмени значителна част от автопарка и ще подсигури подвижния си състав за следващите няколко години с еднотипни машини, което е от изключително значение за ежедневната експлоатация и поддръжка, и за нормалното осъществяване на дейността.

Инвестицията е на обща стойност до 900 000 лева без ДДС, като доставката на транспортните средства е на две етапа – 12 броя през 2021 г. и 8 броя през 2022 г. За закупуването на първата партида от 12 тролейбуса са необходими 540 000 лв. без ДДС, които са платими през юни/юли 2021 г. Останалите 8 тролейбуса са на стойност от 360 000 лв. без ДДС и са платими през м. март 2022 г.

Към настоящият момент, при отчитане на всички бъдещи приходи и разходи, търговското дружество не може да осигури финансирането на планираните инвестиции за закупуване на първата партида тролейбуси. Търговското дружество приключва първото тримесечие на 2021 г. със загуба в размер на 25 000 лева. Във връзка с това Александър Георгиев – изпълнителен директор на „Общински транспорт Русе“, търси финансова подкрепа на общинското дружество чрез предоставяне на заем от Община Русе.

Общината предлага на дружеството да бъде предоставен паричен заем в размер на 540 000 лева, който да бъде отпуснат еднократно за закупуване, доставка и пускане в експлоатация на 12 броя употребявани тролейбуса. Финансовите средства да се предоставят чрез сключване на договор за паричен заем, при годишна лихва в размер на 1,24% и срок за връщане – 31.12.2024 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!