BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Русе: За новата ни транспортна схема са необходими 90 превозни средства

90 превозни средства са необходими за новата транспортна схема на Община Русе, Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 35 електрически превозни средства.

Това съобщи Никола Кибритев, директор дирекция „Европейско развитие” в Община Русе, предаде радио Фокус.

Той обясни, че ефектът от ОПОС е огромен и уточни, че ще се търсят варианти за закупуването на останалите превозни средства. „Инвестициите в обществения проект и този проект са изключително важни за Русе, тъй като от много години подвижният състав не е обновяван. За да се поднови изцяло автопаркът работихме по изграждането на нова транспортна схема. В момента транспортната схема на Общината е от 1984 година.

По Оперативна програма „Околна среда“ се предвижда да бъдат доставени 20 електрически автобуса и 15 тролейбуса за обществен транспорт. Предвижда се доставка и монтаж на 20 станции за зареждане в тролейбусно депо и 4 станции за бързо зареждане чрез пантографи, които осигуряват връзка между електрически превозни средства с контактната мрежа“, коментира Кибритев. Той каза още, че общият размер на инвестицията е 46,8 млн. лв., а ОПОС осигурява 39 млн. лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!