BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обсъдиха бъдещото развитие на две русенски гимназии

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев присъства днес на работна среща в Министерството на земеделието

Той бе в столицата по покана от министъра на земеделието проф. Христо Бозуков. На срещата беше обсъдено бъдещото развитие на двете професионални гимназии в Русе – ПГСС „Ангел Кънчев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“, информираха от общината. 

Разгледани бяха перспективите на професионалното образование и реализацията на учениците след завършването им, кадровата осигуреност, възможностите за разкриване на нови профили, специалности и професии, а министър Бозуков обясни как могат да бъдат подкрепени. По време на разговора директорите на двете общински гимназии Милена Досева и Мариана Гъркова изложиха стопанските им проблеми и възможностите за техническо осигуряване. Обсъдени бяха съвместни дейности с областните структури на МЗ. Договорено беше и посещение на министъра на земеделието и екипа му в Русе в края на следващия месец.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!