BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Обичаме Русе“ регистрира кандидата си за кмет – Пенчо Милков

Лявата коалиция „Обичаме Русе“ регистрира днес кандидата си за кмет – депутата от БСП Пенчо Милков, и листата за общински съветници.

Списъкът е с 51 имена, колкото е и съставът на целия Общински съвет. Тя ще се води от общинския председател на БСП в Русе Пламен Рашев, а за коалиционните партньори са отделени 9 места.

Листата се характеризира с това, че близо 50 на сто от хората са под 40 години, почти половината са жени, 10 души са гражданска квота. Имаме ярки специалисти в своите области – лекари, учители, научни работници, инженери, от стопанския живот. Тя е много силна като екип и се гордеем с нея“, заяви Пенчо Милков.

Кандидатът за кмет на коалиция „Обичаме Русе“ не желае да коментира бъдещите си опоненти, с които ще се състезава на местните избори.

Според Пенчо Милков към момента е рано да се говори за резултати и балотаж.

„Най-важното е, че кметът е стопанин на града и затова той трябва да бъде личност обединяваща, личност силна, енергична, над партийните дрязги. Защото Русе е северната столица на България и кметът трябва да бъде личност с такива способности, които да върнат достойнството на хората. И именно чрез принципите на единение, на компетентност, на почтеност и на прозрачност в работата ние ще го направим. Кампанията ни ще бъде позитивна, защото на хората трябва да се обясни какво бихме правили ние, какво ще правим ние. Тя ще бъде много активна, ще се срещнем с много хора. Разбира се, като във всяка изборна кампания, особено мажоритарна, и то за кмет, очаквам да има и трудности. Очаквам да има от опонентите определени нападки, обиди, но смятам, че това е нормално в предизборната борба. Ние няма да ги използваме, нито ще отговаряме на такива“, категоричен е Пенчо Милков.

Управленската му програма вече е готова, но продължава нейното допълване в резултат от постоянните срещи с хората. Тя ще бъде представена официално в началото на кампанията.

„За нас важни са принципите, на които ще работим, какъв Русе ще изградим, защото имам ясна картина в съзнанието си за града, който ще направим, и как това ще стане. И сега в следващия един месец ще работим да покажем на хората своите идеи“, каза още кандидатът за кмет на „Обичаме Русе“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!