BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма ваксини и в Русе, отпадат „зелените коридори“

Временно се преустановява функционирането на „зелените коридори“ в област Русе, съобщават от областна администрация

Причината е липсата към настоящия момент на ваксини за всички желаещи. Тя се дължи както на повишения интерес към имунизацията срещу заболяването, така и на ограниченото количество ваксини, което беше доставено. При доставка на нови количества от ваксината и повторно обявяване на „зелени коридори“ обществеността ще бъде своевременно информирана. Откакто беше обявен през съботния ден „зелен коридор“ в област Русе до днес са извършени над 1600 имунизации, като при по-голямата част от тях става дума за поставяне на първа доза от ваксината на AstraZeneca, а при останалите реимунизация.

Днес имунизация без предварително записване на час се провеждаше единствено в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“. В част от останалите имунизационни кабинети се извършваше реимунизация на попадащите във втора и трета фаза на ваксинационния план. Продължава процесът по реимунизация, като през утрешния ден в Регионалната здравна инспекция първа доза от ваксината на AstraZeneca ще бъде слагана на записалите се през събота и неделя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!