BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не, Русе не се е „чалгаризирал“!

СЛЕД ИЗБОРА: При тези резултати да се говори, че има победител на изборите в Русе е, меко казано, некоректно.

И не заради малката разлика между първия и втория, която, съгласете се, е нищожна. А защото гласовете на първия и втория, взети заедно, нямат и 50% от общия брой гласували.

Не, Русе не се е „чалгаризирал“. 20,98% е малцинство откъдето и да го погледнеш. Това е успех за партията на Слави, но несъществен, за да се късат аристократични ризи и да се леят сълзи на съжаление от градските бохеми, пише Фронтално.

Да, Русе се дегерберизира. Тенденцията, започна от местните избори през 2019 г. и продължава със сигурни стъпки. 20,86% е все още твърде висок процент за ГЕРБ, но спадът е значим и, както изглежда, необратим.

Русе се декомунизира. Загубата на БСП е огромна и катастрофална. И там нищо не помага. Защото чугунът в главите на другарите няма да узрее. С карамфили пред Альоша и със заря на кея за Девети септември толкова.

При ДПС, разчитащо на вота от турските села и на ромското гето в Русе, резултатът е съизмерим с този от 2017 г. Т.е., нищо ново и неочаквано.

За 8-те процента на „Демократична България“ трябва да се каже, че е достигнат лимитът, който трудно може да бъде надскочен без съществени промени в работата на терен. Много ли са, малко ли са осемте процента – въпросът е на гледна точка.

Избирателят „опраска“ т.нар. „патриоти“. Ще ни се да вярваме, че това, че ВМРО държаха Министерството на околната среда за четири години и не направиха абсолютно нищо по проблемите с въздуха на Русе при цялата власт в техните ръце, е бил водещият фактор. Така им се пада.

За политическият „Франкенщайн“ – тюрлюгювечът „Изправи се! Мутри вън!“, резултатът в Русе е достатъчно приличен. И логичен. Тази формация в този си формат няма бъдеще, макар сега да се възползва умело от момента.

Е, негово величество Избирателят си каза тежката дума, а тя е: властта да не отива само в едни ръце. Понеже той, Избирателят, няма пълно доверие на никого.

А това, че ланшните протести бяха подкрепяни от 67% от населението се видя много добре в резултатите. Борисов няма право да си отваря устата за власт. Той свърши тук и сега, макар да се прави на неразбрал. Мнозинството от народа не го иска.

Единственият шанс е правителство на досегашната извънпарламентарна опозиция. Всяко друго правителство би върнало отново хората на улицата и свършило безславно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!