Facebook

Неиздадена касова бележка за лев затвори магазин в Русе за седмица

Неиздаден касов бон за един лев е станал причина данъчните да запечатат магазин за една седмица.

Това става ясно от Решение на Административния съд в Русе.

В началото на м. ноември 2019 г. данъчни инспектори посетили по метода „таен клиентмагазин, в който се продават артикули за различни увеселения. В магазина закупили балончета стойност 1 лев, заплатили чинно стоката, но не получили касов бон. При проверка на касовата наличност и регистрираното в паметта на фискалното устройство била установена разлика от 13 лв.

Инспекторите съставили на протокол за извършената проверка, в резултат на който на търговеца била наложена санкция „запечатване на търговския обект“ за срок от две седмици.

Търговецът обжалвал санкцията пред Административния съд, Съдиите преценили, че тя не отговаря на тежестта на нарушението и намалили срока на принудително затваряне на магазина наполовина – от 14 на 7 дни. Паралелно с това са задължили НАП в същия размер – 50 на сто, да възстанови направените от търговеца съдебни разходи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!