BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ се съхраняват незаконно отпадъци

Експертите на РИОСВРусе съставиха акт на „Едисон“ ЕООД – притежател на съхраняваните отпадъци на площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ ЕООД в Западна промишлена зона.

Актът е съставен за нарушение на Закона за управление на отпадъците – за дейност по съхранение без необходимия разрешителен документ, уточняват от екоинспекцията.

Отпадъците са установени на 10 юни след съвместна контролна проверка по сигнал с органите на реда на площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ ЕООД. На място са констатирани големи количества неопасни отпадъци от производство на пластмасови детайли за автомобилната индустрия и изрезки от PVC плоскости, използвани за изработка на мебели за баня.  За площадката, на която са установени отпадъците, екоинспекцията не е издавала съгласувантелни и разрешителни документи.

На управителя на „Едисон“ ЕООД е дадено предписание със срок за предаване на отпадъците на лице, притежаващо разрешителен документ. Предстои да се определи размерът на наказанието. Ще бъде осъществен контрол по изпълнение на даденото предписание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!