BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Настанените в новите социални жилища ще плащат по 20 лева на човек за месец

Социалните жилища, които се изградиха в Русе по Оперативна програма „Региони в растеж“, ще започнат да функционират от 1 май 2021  

На предстоящата сесия на Общинския съвет общината е предложила създаването на социална услуга „Социални жилища“, която да подобри качеството на живот на социално уязвими групи и групи в неравностойно положение, пише Русе Медия.

Услугата ще се предоставя за срок не по-малък от 5 години, ще се финансира от общинския бюджет и ще се ползва от 88 потребители на адрес ж.к. „Родина“ III, ул. „Белмекен“ № 31-33.

Социалното жилище ще осигурява подслон и нормални условия на живот на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение, които не могат да си позволят собствен дом или жилище под наем на пазарни цени.

Таксата за ползване на социалното жилище ще бъде определена също на предстоящата сесия чрез промени в Наредба №16. Тя ще бъде 20 лв. за всеки член на семейството/домакинството. Ползвателите ще заплащат всички консумативи и разходи, свързани с обитаването им – ел. енергия, вода, отопление с газ, интернет, такса за асансьор и др.

Новите социални жилища предизвикаха преди време протести от страна на жителите на квартала, но въпреки това бяха построени на общинския терен. Апартаментите са 1-,2- и 3-стайни, като в тях ще се настаняват до 4 души.

Те разполагат с рампи за инвалиди, детска площадка, кът за отдих и видеонаблюдение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!