BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Множество пожари в сухи треви и отпадъци гасиха огнеборците в неделя

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са имали 9 излизания – за оказване на  помощ при ПТП и за 11 пожара.

За времето 11:09 – 12.08 часа пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са гасили горящи сухи треви и храсти в района „Кубратско шосе“, по пътя преди с. Червена вода, до птицикомбината. Произшествието е ликвидирано без материални загуби.

Между 12:09 и 13:55 часа, служители от Втора РСПБЗН-Русе са гасили пожар в отпадъци в землището на кв. Образцов чифлик. Запалването е било потушено без щети.

Пожар в сухи треви и храсти, без материални загуби, е гасил екип на Първа РСПБЗН-Русе за времето от 13:11 до 14:40 часа на ул. Генерал Кутузов в Русе.

Служители от сектор СОД-Русе с един автомобил са пратени за гасене на пожар в сухи треви и храсти на ул. Агликина поляна за времето от 13:13 до 14:45 часа. Запалването е потушено също без материални загуби.

Беленските огнеборци също са реагирали на сигнал за пожар в сухи треви и храсти, без щети. Произшествието е възникнало в село Полско Косово. Гасенето е продължило за времето от 14:06 до 16:00 часа и са участвали 3 служители с един автомобил.

В 15:28 часа служители от Първа РСПБЗН с два автомобила са били пратени на сигнал за пожар в изоставена необитаема къща в русенския кв. Средна кула. При пристигане на място е установено, че гори част от покрива на изоставена едноетажна къща, като вероятно запалването е възникнало заради небрежно боравене с открит огън. Гасенето е продължило до 16:15 часа.

В 15:51 часа е получен сигнал за пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с. Щръклево, като впоследствие се е оказало, че огънят е обхванал и селскостопанска постройка – кошара.  За гасене са пратени служители от Първа РСПБЗН, като действията им са продължили до 19:30 часа.

В 21:52 часа е получено съобщение за запалени сухи треви и храсти в гр. Русе – ул. Генерал Кутузов, вилната зона.  Изпратени са служители на Първа РСПБЗН, които при пристигане на място установяват, че  горят отпадъци, струпани в силно пресечена местност. От там екип е насочен към кв. „Дружба 3“ до бл. 23, откъдето са се получили обаждания за разрастващ се пожар в сухи треви, в междублоковото пространство. Произшествието е било на площ от около 50 кв.м.  Впоследствие са се получили още два сигнала за запалени сухи треви в квартала – до бл.19 – с площ около 200 кв.м и до бл. 15 – около 40 кв.м. Произшествията са ликвидирани от огнеборците, без да бъдат допуснати материални загуби.

Сподели:

Източник: Rousse.Info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!