BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министърът на икономиката Н. Бадалъу: През октомври може да започне работата по строителството на летище в Гюргево

През тази седмица заедно с министър – председателя Виорика Дънчила проведох среща с представители на компания, която започва строителството на летище в Гюргево. Още през октомври могат да започнат дейностите по строителството на летището „Константин Брънкуши“. То ще се простира на площ от 2500 хектара. Ще обслужва пътници и товари. Това съобщава във фейсбук профила си министърът на икономиката на Румъния Николае Бадалъу.

Министърът отбелязва, че летището ще е частно и няколко министерства ще дадат своята подкрепа при изграждането му. При строителството ще се разчита на румънски фирми и на властите в окръга. По думите му, това ще е сред най – големите летища в Европа, когато бъде завършено. Инвеститор е компания от ОАЕ. Очаква се строителството да продължи около 5 години. То ще създаде много работни места и ще развие икономиката на региона.

Министърът подчертава, че нарочно не иска да оповести мястото на бъдещото летище. Вероятно причината е да не започнат спекулативни продажби и завишаване цените на земята.

Сподели:

Източник: Rousse.Info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!