BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Милица съди болницата в Русе

29-годишна жена от Русе съди болницаКанев“ за това, че преди две години е оперирана там, премахната ѝ е едната гърда, заради диагноза – рак.

Русенката живее в Англия, там тя е потърсила второ медицинско мнение, според което радикалната операция не е била необходима.

Младата жена твърди, че в началото на 2018 г. лекари от посочената болница са я оперирали, премахвайки гърдата X, без да е имало злокачествено образувание.

„Експертизата казва, че има разминавания между диагнозите. Жената се завръща в родината си и установявайки проблемът, се доверява на нашето здравеопазване. В Англия не могат да и предпишат нужните медикаменти, без да имат налични документи, че те са нужни на жената“, коментира адвокатът на потърпевшата, цитиран от NOVA.

Според него не са спазени елементарните правила на добрата лекарска практика. Онкологичен съвет от тесни специалисти, които да извършат поредица от изследвания. Нарушението е не само на добрата лекарска практика, но и на правото на информиран избор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!