BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Красен Кралев: Русе е дал изключителни атлети

„Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС„.

 Това коментира в Русе министърът на спорта Красен Кралев.

„Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша“, каза Кралев, цитиран от Sportal.

По думите му има достатъчно кадърни хора във футболните среди, достатъчно кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачите в БФС.

„Ако всичко е нормално, ако протече по правилата – с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение“, каза Кралев.

Той заяви още, че държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята й е да подпомага особено детско-юношеските школи.

Кралев каза още, че не иска да коментира кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване.

В Русе той ще открие ремонтираното общежитие на спортното училище, в което държавата е вложила близо 3 млн. лева. Ще види и условията, при които тренират русенските боксьори.

„Това са школите, с които най-много се гордеем. Имам ангажимент да помогнем за нова зала за боксовия клуб, като проектът е за около 250 000 лева“, каза министърът.

Той ще посети и залата за вдигане на тежести, където също ще се работи в насока да се осигурят средства.

След като инвестирахме средства за борбата, за волейбола и за футбола в Русе, продължаваме с бокса и вдигането на тежести. Това са водещите спортове в града. Те са от огромно значение и за развитието на спорта в България, защото Русе е дал изключителни атлети„, каза Кралев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!