BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Концерт „Симфонично с Дони и Нети“ на площад „Свобода“

Премиерата на концерта „Симфонично с Дони и Нети“, със специалното участие на Теодосий Спасов и симфоничния оркестър при Държавна опера – Русе ще подари на русенци и гостите на града една незабравима музикална емоция.

Събитието ще се състои на 21 септември/събота/ от 20 часа на пл. „Свобода“, пред сградата на Община Русе и е посветено на Деня на независимостта на България.

В продължение на близо 2 часа в нов аранжимент ще прозвучат едни от най-обичаните песни на Дони и Нети, сред които „Уморени крила“, „Утринна сянка“, „Малкият принц“, „Луната спи“ и „Тази вечер аз съм хубава“. Свои творби ще представи и виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Ще бъдат представени и арии от опери.

Проектът се реализира с подкрепата на Държавна опера – Русе. Целта му е в навечерието на един от най-хубавите национални празници да бъде поставен акцент на българската класическа и поп музика, както и на съвременни творби, в които са преплетени фолклорни мотиви.

Оркестрацията е дело на русенеца Свилен Димитров, а диригент ще бъде Владимир Бошнаков.

Вход свободен!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!