BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Бяла демонстрира отличен стандарт на живот въпреки кризата

„Кметът на Бяла с последен модел Инфинити, оставя след себе си задлъжняла и обезлюдяваща община

Един от любимците на Пламен Нунев и негово протеже за водещо място в листата на ГЕРБ от Русе на предстоящите избори за парламент е Димитър Славов. Областният шеф на ГЕРБ цели да наложи поредния свой съгражданин в Русе, а от друга страна – да се подсигури срещу евентуално свое махане от лидерския пост на местната структура. Той таи надежди, че Славов един ден ще заеме неговото място и ще бъде значително по – податлив на влияние за разлика от други.“

Това заяви Иван Колев в писмо, изпратено до редакцията на Dunavmost. Публикуваме писмото на г-н Колев без редакторска намеса, за да насърчим обществото към конструктивни дебати:

„Кметът на Бяла с последен модел Инфинити, оставя след себе си задлъжняла и обезлюдяваща община

Един от любимците на Пламен Нунев и негово протеже за водещо място в листата на ГЕРБ от Русе на предстоящите избори за парламент е Димитър Славов. Областният шеф на ГЕРБ цели да наложи поредния свой съгражданин в Русе, а от друга страна – да се подсигури срещу евентуално свое махане от лидерския пост на местната структура. Той таи надежди, че Славов един ден ще заеме неговото място и ще бъде значително по – податлив на влияние за разлика от други.

Славов е бивш кадър на СДС и нереализиран кандидат за депутат отпреди 16 години. Пребоядисването му става бързо поради амбициозната цел на Нунев да завземе родния си град и да го превърне в процъфтяващ околийски център, но по собствени разбирания.

Затова там от години се наливат милиони за всякакви проекти – като започнем от гара Бяла, откъдето е жената на Славов и той с гордост подчертава това, и завършим с регионалното депо за отпадъци, чието изграждане доведе до вдигането на такса Смет за почти всички общини, които возят боклука си там. Милиони се изляха за ремонти на училища и детски градини в Бяла при положение, че населението там застрашаващо намалява. Това си признава и самата общинска администрация начело със Славов в редица приети планове за бъдещо развитие през последните месеци.

С 1000 души намалява населението на самия град Бяла от 2011 година насам. В общината ситуацията е още по – плачевна – 10% намаление само за времето на мандата на кмета. Там се водят по постоянен адрес малко над 14 хиляди души в края на 2019 година, а реалният брой е доста по – малък.

Само преди около месец с помощта на мнозинството общински съветници от ГЕРБ в Бяла Славов увеличи собствената си заплата, като ще се разписва срещу поне 3 300 лева нето – повече дори от кмета на Русе.

Общинският дълг продължава нараства стремглаво – от 4.7 млн. лева в края на септември 2019 година до 5.2 млн. лева през септември 2020 година. Бюджетното салдо е отрицателно към септември 2020 година и надхвърля четвърт милион лева! Делът на разходите за заплати и осигуровки в бюджета е 59 %!!! Има и големи неразплатени разходи. Поетите ангажименти за разходите по бюджета на общината са за над 7 млн. лева! В същото време намалява събираемостта на местните данъци и такси, особено в кризисната 2020 година.

Както се казва, когато фактите на Министерството на финансите говорят и общините мълчат!

В същото време кметът демонстрира отличен стандарт на живот въпреки кризата – вози се вече на луксозен и скъп джип Инфинити, като бързо заряза стария Форд. Хотелът в центъра на Бяла се управлява от съпругата му и е създаден предимно с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони. Опитите да бъде пробутан на друг човек малко преди коронакризата, за да се съберат средства за нов апартамент в София, удариха на камък.

Остава излъганата надежда на избирателите от ГЕРБ там, които все още не са научили плановете на своя „капитан“ да напусне скоростно потъващия кораб в посока столицата….“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!