BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какви са решенията на проблемите с некачествени ремонти в Русе?

Качеството на ремонтите на улиците, липсата на канализация в някои квартали и обръщането на града към реката – това са част от проблемите, на които русенци очакват решение от години.

Преди повече от година сегашната управа започна обещания ремонт на кея с изграждане на яхтено пристанище, нова кейовата стена, озеленяване и атракциони.

За първи път бе извършен и мащабен ремонт на 140 улици. Изпълнението му не мина без проблеми, информира bTV.

За крайните квартали „Долапите“ и „Средна кула“ най-важният проект е канализацията, която им се обещава от години. След като общинските проекти не бяха одобрени, финансирането бе получено от ВиК. Хората обаче са скептични.

Близо 234 млн.лв. европейски средства са влезли в Русе по проекти през изминалия мандат. В момента се изпълняват инфраструктурни проекти за около 80 млн.лв.

Своите визии за справянето с проблема представят кандидаткметовете на Русе Диана Иванова от ГЕРБ, Пенчо Милков от БСП, Галин Григоров от ВМРО-БНД и Елеонора Николова от МК СДС.

Диана Иванова

Диана Иванова обясни, че започва проект за водния цикъл, който е мното мащабен, включени са 123 км улична мрежа. Ремонтите започват от кварталите „Средна кула” и „Долапите”, които нямат канализация и техният проблем е много голям, каза Иванова.

Тя обяви, че ще има контрол на ремонтите и при нарушения ще се действа по безкомпромисен начин.

Пенчо Милков

Пенчо Милков обясни, че малките населени места, особени тези които са най-близо до града и се превръщат в квартали, са изоставени. „Преди три години започна програма за тези места, Общинският съвет гласува бюджет за асфалтиране на улиците. Интензивно ще работя не само да се продължи тази програма, но и да има добро качеството на ремонтите”, посочи кандидатът на БСП. Според него най-тежката задача пред следващия кмет ще е да завърши ремонтите. Основна задача след това е да се влезе в междублоковите пространства, посочи още Милков.

Галин Григоров

Един от най-важните проекти е пътят от Русе до София. Това обаче няма да е достатъчно, ако този път не бъде свързан с нов мост Русе – Гюргево. Това съм го поставил като тема, защото не беше залегнало в Дунавската стратегия, а в момента е приоритет”, обяви кандидатът на ВМРО – Галин Григоров. Той обясни, че в момента в Русе се работи по 23 проекта по различни Оперативни програми и е много сериозна отговорността на Общината те да бъдат завършени на време и качествено. „Който и да е кмет, трябва да обърне внимание на контрола по изпълнението”, категоричен беше той.

Елеонора Николова

„Това което е нужно да стане, е да се свърже Северна България с Южна. Предлагам на съществуващия път към София да се изгради трета лента”, каза Елеонора Николова. По думите й за 10 години в община Русе са влезли към 400 млн. лева. Според нея обаче не личи къде са тези пари, защото ремонтите са некачествени. „Работят неграмотни хора, парите предварително са отнесени, плочките тракат”, каза Елеонора Николова.

Тя предложи тази такса „Дунав мост”, която в Гюргево се потребява, да идва и при русенските граждани, за да има един ефективен мост, който да изглежда прилично и да получи разширение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!