BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Интерактивно обучение по литература в СУ „Васил Левски“

На 15 октомври 2019 г. седмокласници от СУВасил Левски“ в град Русе участваха в програма за интерактивно обучение по литература.

Обучението е базирано на творби на Йордан Йовков, включени в учебната програма и е инициатива на Русенска света митрополия. Осъществява се в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев“.

„Изпълни се една моя мечта – моите ученици да станат седмокласници и да имаме час от програмата „Йовков и християнските добродетели“, развълнувано споделя г-жа Стоянка Тодорова, преподавател по Български език и Литература.

Първото произведение е, ученият в шести клас, разказ „Серафим“. Учебният час беше завладян от интерактивна логическа игра, свързана с темата от предходните етапи от предварителната подготовка; от дейности за формирането и обосноваването на лична позиция по нравствен проблем; дискусия, по време на която участниците по толерантен начин отстояват правилността на своя избор..

Гледах, слушах и се гордеех с моите ученици от VII д, VII г и от „моя“ VII е клас – умни, активни, големи и дори мъдри за възрастта си!

Благодаря ви! Благодаря и на г-н Узунов, който така умело ги водеше в дебрите на добродетелността – у Йовков, и в Живота!

Още един – според мен – незабравим ден и учебен час!“, добави г-жа Тодорова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!