BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Игнат Канев открива обновеното отделение по диализа в Русе

ФондацияИгнат Канев“ е дарила близо 2 милиона лева на болница в Русе през последните години.

Благотворителна фондацияИгнат Канев“ е дарила през последните няколко години близо 2 млн. лева на Университетската болница „Канев“ в Русе, съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

От там информират, че на 17 октомври /четвъртък/ ще се състои освещаването на новата пациентска част на отделение „Диализно лечение“. Разширението и ремонта са били извършени изцяло със средства, дарени от фондацияИгнат Канев„. Проектът е на стойност 500 000 лева.

От болницата съобщиха, че е било извършено и цялостно подновяване на апаратурата и оборудването в отделението. Сумата в размер на 600 000 лева е била осигурена от Министерството на здравеопзването. Двама местни бизнесмени също са помогнали, като са закупили и дарили два от апаратите за хемодиализа.

Отделение „Диализно лечение“ обслужва 143 пациенти на 24 диализни поста. Болните са от областите Русе, Разград и Силистра, има и чужденци.

На освещаването се очаква да присъстват големият канадски бизнесмен с български произход и дарител Игнат Канев, както и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От болницата припомнят, че това е четвъртото дарение от името на благотворителна фондацияИгнат Канев“ в полза на лечебното заведение. През септември 2016 г. е изградена детска площадка в двора на болницата. През септември 2017 г. е открито новото педиатрично отделение, а година по-късно бе осветено и новото отделение по трансфузионна хематология.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!