BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иво Минчев: 32 пъти дарих кръв!

От 18-ия си рожден ден до сега Иво Минчев помага на хора в трудно положение, никога не взема пари.

32 пъти!

Точно толкова пъти е дарявал кръв русенецът Иво Минчев. Музикантът помага не само на роднини и приятели, но и на изпаднали в беда хора, които го потърсят за помощ в труден момент.

„От 16-годишен съм доброволец в Българския червен кръст. Когато на 17 юни 1998 г. навърших пълнолетие, отидох и направих първото си кръводаряване. И оттогава винаги помагам на хора, които ме потърсят за помощ“, разказа пред „България Днес“ Минчев.

Русенецът, който е кръвна група А+, споделя, че не търси тежки случаи или каузи, а хората сами се свързват с него. Законът е категоричен, че между две кръводарявания трябва да има пауза от два месеца, така че Минчев не стои дълго време, без да помага. Последната му процедура в болницата в Русе е на 19 септември т.г.

„Радвам се, че помогнах на още един човек. Винаги избирам да знам за кого дарявам кръв, това е мое лично решение. Не ходя да давам без причина, но хората често ме търсят, така че не се случва да стоя дълги месеци, без да съм помогнал“, каза още човекът с голямо сърце.

Иво Минчев е категоричен, че никога не взема пари за доброто си дело, дори и да му предлагат. Най-много се съгласява на кутия бонбони или бутилка вино от благодарни хора.

„Отвратен съм от хората в бизнеса с кръводаряване. Ужасно е някой да печели пари от нещо подобно. Имат си ценоразпис и понякога заплащането за еднократно кръводаряване достига до 250 лева. Няколко пъти съм ги снимал тези хора и съм подавал сигнали, но засега без резултат. Ще продължа да ги преследвам и да се боря срещу тях“, заяви русенецът.

По негови думи българинът не е склонен да дарява кръв, ако не се налага да е за негов близък приятел или роднина.

„Организират се кампании и ходят по 6-7 човека. Опитват се да привлекат хора с разни бонуси, като билети за кино, например, но и това не може да привлече повече кръводарители“, завършва с тъга 32-кратният извършител на добро.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!