BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Григоров напусна ГЕРБ

Зам.-кметът Иван Григоров, който бе организационен секретар на общинската структура на ГЕРБ, вчера е напуснал партията.

Новината бе потвърдена от самия Григоров, който се влива в редиците на СДС.

„Никой не ме търси и не участвам в подготовката за предстоящите местни избори. Затова ще работя със СДС„.

Решението му за напускане на партията е продиктувано и от избора на Диана Иванова за кандидат кмет на Русе при наличието на други достойни членове на ГЕРБ и назначението и въпреки малкото гласове в нейна подкрепа на номинационното събрание.

Иван Григоров е сред учредителите на партията на Борисов в Русе и бе дълги години председател на предизборния щаб на ГЕРБ. След назначаването на новия общински ръководител Росен Даскалов Иван Григоров публично изрази несъгласието на местното ръководство с промените, което доведе и до вътрешни разногласия. В резултат той не бе включен в листата на ГЕРБ за общински съветници и дори имаше слухове, че искат да го изключат от партията.

„Никой не ме търси и не участвам в подготовката за предстоящите местни избори. Затова ще работя с коалиционния партньор на ГЕРБ – СДС, където ми е отредено и трето място в листата за общински съветници.“, казва Иван Григоров.

В крайна сметка Иван Григоров е взел решение сам да напусне ГЕРБ и да застане зад СДС, която определи като партньорска партия. Както е известно, двете формации на национално ниво имат коалиционно споразумение. Според самия Григоров Елеонора Николова е по-подходящ кандидат за кмет на Русе от предложението на ГЕРБ Диана Иванова. Очаква се Иван Григоров да бъде в първата тройка на листата за съветници на СДС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!