BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започват проверки на всички фирми в Западната промишлена зона на Русе

Директорът на РИОСВРусе разпореди пълна инвентаризация на обектите, извършващи дейност в Западна промишлена зона на Русе. Мярката е предприета поради зачестилите сигнали за изтичане на оцветени води в река Русенски Лом и констатирани нови обекти в отдадени под наем цехове в рамките на производствените площадки на бивши предприятия.

Проверките ще продължат до края на ноември по предварително съгласуван график съвместно с „ВиК“ ООД – Русе, които експлоатират канализацията и са оператор на колектор „3-ти март“, съобщиха от МОСВ.

На големите оператори, произвеждащи бои и лакове, както и на тези, които в дейността си извършват пране и облагородяване на текстилни изделия в зоната, са дадени предписания да представят седмични справки за количествата отпадъчни води, формирани при производството и способите за пречистването им.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!