BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заплаха за убийство срещу кандидат за кмет в Русе?

Ударно започна кампанията за предстоящите местни избори в Русе.

Разбрахме, че още в първия била отправена заплаха за убийство срещу инж. Деана Тонева – кандидатите за кметския стол на Русе.

Заплахите били получени в писмен вид като съобщения до официалната ѝ страница във Фейсбук в четвъртък вечерта. Още в петък от предизборният щаб на „Демократична България“ са внесли жалба до Окръжната прокуратура. В жалбата деянието е описано като: „закана за извършване на тежко криминално престъпление срещу кандидата за кмет на община Русе инж. Деана Тонева“.

Различни източници от средите на „Демократична България“ в Русе потвърдиха, че става дума за заплаха за убийство, цитирани от „ФРОНТАЛНО“.

„Към жалбата са приложени всички необходими документи, включително и разпечатка (screenshot) от извършеното деяние, в което се съдържа и насочваща информация към евентуалния пряк извършител“, се посочва в официално изявление на предизборния щаб на демократите.

„Има установен профил, от който е изпратена заплахата. Не искаме засега да го оповестяваме, преди прокуратурата да излезе със становище. Профилът е на лице от Русе, потвърди шефът на местния предизборен щаб на „Демократична България“ Младен Минков.

Засега не са известни мотивите на лицето, отправило заплахите.

Деана Тонева е най-неразпознаваемото лице сред основните кандидати за кмет. Кандидатурата ѝ бе обявена едва в последния момент, но пък първа сред конкурентите си Тонева започна да представя публично конкретни мерки и стъпки от предизборната си платформа.

Има ли толкова глупави хора, които да отправят заплахи за убийство в социалната мрежа или всичко това е някаква „партенка“ за летящ старт в предизборната надпревара.

Кому е нужно да заплашва едно от най-неразпознаваемото лица сред кандидатите за кмет

Надяваме се това да се окаже недоразумение или лош рекламен трик, защото в противен случай свободата ни е застрашена по много грозен и арогантен начин.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!