BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заключителна среща по проект ESCOLA – „Приложение на цифрови обучителни материали в инженерното образование“

Днес в Русенския университет се проведе заключителна среща по проект „Приложение на цифрови обучителни материали в инженерното образование“. Събитието се организира в рамките на проект „Engineering Student Centered Learning Approaches“ (ESCOLA), финансиран по програмата ЕRASMUS+, КА203. Водеща организация на проекта е Егейският университет (EGE), Турция, а партньори са организации от Дания, Полша, Холандия, Ирландия, Испания и екип от Русенски университет, с ръководител проф. д-р Николай Михайлов. Основната цел на проекта е разработване на обучителна електронна платформа за подпомагане на обучението на студенти от инженерните специалности.

Професор Михайлов откри събитието и поздрави гостите. Представи накратко проекта, участващите колективи и основните резултати по изпълнението му.

Ректорът на университета чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави гостите и им пожела ползотворна работа, като изрази надежда да бъдат обменени ползотворни идеи от представените резултати.  Той припомни, че университетът има дългогодишен опит в разработването на проекти за дигитализация на образованието в България и сподели увереността си, че постигнатите резултати ще бъдат отправна точка за подготовката и изпълнението на нови инициативи.

Екипът от българска страна представи разработената електронна платформа за обучение и демонстрира работата с нея. В рамките на проекта са разработени учебен план и съответните модули за обучение. За всеки модул са подготвени презентации, видео материали и тестове за контрол.

В
обучителния семинар участваха: учители от училища – ПГО „Недка Иван Лазарова“,
ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГПТ “Атанас Буров“, старши учители по информатика и
информационни; преподаватели от университети – ШУ „Епископ К. Преславски“, ВТУ
„Св. св. Кирил и Методий“, както и представители на фирми и фондации – Соларис
М ООД, Фотолитикс ООД, РУО, Мастер ООД, НТС – Русе, Фондация „Русе – град
на свободния дух“, РТИК, Siemens България.

Сподели:

Източник: Rousse.Info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!