BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха двама афганистанци на „Дунав мост“

Нелегалните мигранти ще бъдат съдени в Русе.

Двама млади афганистанци са били задържани на ГКПП „Дунав мост“ при опит да преминат нелегално границата, съобщиха от румънската гранична полиция, цитирана от Монитор.

На 13 октомври към 16:00 часа в румънската част на пункта служителите спрели за проверка тежкотоварен камион, управляван от 32-годишен гражданин на северната ни съседка. Според документите ТИР-ът транспортирал стъкла от Турция до компания в Румъния.

При проверка на транспортното средство граничните полицаи открили между пода и мястото за резервни гуми двама млади мъже без документи за самоличност. Момчетата казали, че са граждани на Афганистан и са съответно на 18- и 19-годишна възраст. Обяснили, че са се качили в камиона от паркинг на територията на България и водачът не знаел за това. Имали намерение да влязат незаконно в Румъния и от там да се насочат към държава от Западна Европа.

Нелегалните мигранти ще бъдат съдени в Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!