BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жена хвърли 30 000 евро през терасата в квартал „Здравец“

Нова жертва на телефонна измама в Русе.

На 03.10.2019г. в 13:00 часа във Второ РУ – Русе е подаден сигнал за извършена телефонна измама.

Сигналът е подаден от 71 годишна жена, живееща на улица „Люлин планина“ в град Русе. Жената е обяснила, че на 02.10.2019г. по стационарния си телефон е била потърсена от мъж, представил се като служител на „Криминална полиция„. Същият твърдял, че телефонния и номер е бил записан в тефтерче, намерено при обиск и най-вероятно ще бъде направен опит да бъде измамена.

„Служителят“ и наредил да изключи мобилния си телефон и да не казва на никого с кого е говорила, след което и обяснил, че тя трябва да помогне на полицията за залавянето на група „телефонни измамници“. Същият ѝ продиктувал телефон на който тя да се свърже с него, след като бъде потърсена от „измамниците“.

Минути след това отново на стационарния телефон била потърсена от жена, която се представила за нейната дъщеря, обяснила и, че е в болница и поискала да говори с лекуващия лекар. „Лекуващият лекар“ поискал 50 000 лева и я заплашил, че ако не ги плати ще отидат в домът и ще я насекат на парчета. Възрастната жена се обадила на „служителя“ от „Криминална полиция“ и му разказала за разговора. Обяснила, че в домът си съхранява около 30 000 евро. Същият и наредил да ги сложи в хладилника, като няколко минути след това и казал да хвърли парите през предната тераса на жилището си, след което веднага да се върне на телефона.

Жената изпълнила указанията и хвърлила парите, които били поставени в пластмасова розова чанта. Държала слушалката на телефона, като „служителят от криминална полиция“ на интервали през 10-15 минути я уведомявал, че задържат по едно от лицата от групата. Разговорът им приключил окончателно около 22:10 часа.

На сутринта на 03.10.2019г. тя осъзнала, че е била измамена. Нанесената щета е 30 000 евро. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!