BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Емилиян Гебрев: Сигурността в „Дунарит“ е на високо ниво

Собственикът на цеха обясни, че има големи материални щети след пожара преди няколко дни

Към момента в завода „Дунарит” е абсолютно спокойствие. Преди дни се запали локален пожар, при който няма инциденти със служители, но има големи материални щети. Благодарение на добрата тренировка на работниците, всички са изведени от предприятието за 10 минути, това заяви собственикът Емилиян Гебрев.

За „120 минути” по bTV той заяви, че сигурността в завода е на високо ниво. По думите му евакуацията на служителите е била наложителна и добре изпълнена, но евакуацията на околните села е била безпредметна, тъй като не е имало опасност за тях.

„Както авиотранспортът е най-безопасния начин на придвижване, така е и при този вид производство. Инциденти се случват, но те са част от производството”, допълни Гебрев.

Собственикът на „Дунарит” обясни, че това не е военен завод, който принадлежи на Министерството на отбраната. Гебрев заяви, че това е цех, който произвежда отбранителни продукти за отбранителните министерства на страни от Близкия Изток, Европа, Южна и Северна Америка.

Той изтъкна, че в цеха се правят заготовки, който след това се обработват в друго предприятие. Крайният резултат са ръчни гранати.

„Не е опасно да се занимаваш с подобен вид търговия, защото тя подлежи на стриктен контрол и лицензиране. Има проблем когато се преплитат различни интереси”, обясни още той.

По повод твърденията му, че е бил отровен преди 4 години, Емилиян Гебрев посочи, че има отговор на въпроса кой се е опитал да го убие. Той обаче подчерта, че окончателният отговор трябва да бъде даден от институциите.

„Напоследък се лансира темата, че не е имало отравяне срещу мен, а, че синът ми и водещият ми директор сами сме се отровили, за да придобием приоритет в обществото. Излиза, че каквото и да кажа, то няма никакво значение”, обясни той.

Гебрев изтъкна, че не знае какъв е синхрона на българските и британските служби по казуса, тъй като това са вътрешни отношения. Все още не е повикан за разпит от страна на Великобритания.

Получил е единствено предложение за пълна здравна проверка, но отказва.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!