BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Елеонора Николова: В Русе трябва да се върне свободният дух

Елеонора Николова ще бъде официално кандидат за кмет на коалиция между СДС, Движение „България на гражданите“, Съюз на свободните демократи, Българска нова демокрация и Движение 21.

Това обяви на пресконференция днес лидерът на СДС Румен Христов. Той определи Николова като ярък представител на автентичната десница, като първата цел е да се стигне до балотаж.

Самата Елеонора Николова отново заяви позицията си за позитивна и обърната към гражданите на Русе предизборна кампания. Призна, че е взела трудно решението да участва в кметската надпревара.

„Прецених, че мога, знам, показала съм и ще покажа, че управлявам добре и съм го доказала. В нашия град трябва да се върне свободния дух, надеждата вярата. Ние вдясно имаме вина, че в годините поради различни обстоятелства разпиляхме надеждата на хората. Ще работя за това хората да имат свобода и надежда, че със собствения си труд могат да живеят по-добре, да имат куража да мечтаят и постигат мечтите си“, каза Николова.

Тя подчерта, че като ръководител на антикорупционна организация като БОРКОР е придобила достатъчно компетентност, за да знае как да открие и запуши пробойните на корупцията. Елеонора Николова бе категорична, че всички фирми ще имат равен старт и бизнесът ще има свободни рамки, за да развива инициативите и идеите си.

„Аз имам самочувствие, в БОРКОР съм комуникирала с министри от четири правителства и имам контактите и възможността да работя и търся инвестиции“, каза още тя.

Елеонора Николова коментира и упреците към нея, че е изоставила Русе и гражданите му преди 14 години, когато не довърши кметския си мандат, а стана депутат.

„Тогава решението на СДС беше да се кандидатирам за депутат, защото имаше реална опасност СДС да остане без народни представители. Ако не бях го направила, щеше да се случи точно това. През тези години обаче аз се развивах, не останах капсулирана, не смених жителството си. И досега живея в апартамент, собственост на съпруга си“, обясни Николова.

Своята подкрепа за нейната кандидатура обявиха ДБГ в лицето на Даниела Везиева и ССД в лицето на Борислав Българинов. Според тях това е човек, който се е доказал в годините, който умее да управлява и е диалогичен. Елеонора Николова би върнала интелигентността в отношенията между управлението на Русе и гражданите.

Все още листата за общински съветници не е готова, но се знае, че водач ще бъде Елеонора Николова. Нейна ще бъде и последната дума за подреждането и кандидатите, сред които тя настоява да има представители на гражданското общество и сериозни експерти.

„Аз съм екипен играч и искам ОбС да е отбор, в който се спори, но се взема с правилата на мнозинството най-доброто решение“, заяви Николова.

Колкото до местните избори в останалите общини в Русенска област, Румен Христов обяви, че СДС ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ в Сливо поле, Иваново, Ценово и Борово. Свои представители ще издигне в Две могили, където кандидат ще е бившият кмет Драгомир Дамянов, и евентуално в Бяла, но все още там име не е обявено.

„Целта ни е заедно с ГЕРБ да устоим повече места за десницата и да запазим картата на България синя“, обясни Христов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!