BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Електрически машини, инструменти и облекло получиха в училището по дървообработване

 Електрически машини и ръчни инструменти получиха възпитаниците на Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ в Русе

Средствата са осигурени чрез проект и бяха заявени и доставени съвременни електрически машини и ръчни инструменти от фирма Festo AG&Co – България и фирма „Тека ООД“ – лидерите в производството на оборудване и обзавеждане за мебелното производство.

Учениците от осми, девети и десети клас, специалност „Мебелно производство“ и „Полиграфия“, дуална система на обучение, получиха по проекта работно облекло и лични предпазни средства.

Ученици от осми и девети клас, специалност „Полиграфия“ “, дуална система на обучение, получиха полиграфически лупи с петкратно сгъване, необходими за часовете по обща полиграфия – теория и практика, както и работно облекло и предпазни средства.

В сформирана група „Мебелознание“ се провежда допълнително обучение по теория на професията с ученици от десети клас, специалност „Мебелно производство“.

Предстои изпълнение на проекти дейности, свързани с пробно стажуване на учениците в мебелни фирми „Ирим“ – Русе и „Солвент“ – Русе, както и в полиграфическите фирми „Дунав прес“ и „Мултикомерс“ – Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!